Alumni tentoonstelling - A moment of renovation

Alumni tentoonstelling - A moment of renovation

 

A moment of renovation

Dina Mouton, Inge Vanoverschelde, Sebastián González Majó en Noe Cor
©foto Wim Vervynck

 

Dit weekend!
PERFORMANCE TOTAALTHEATER
vrij 19/1 en za 20/1: 19 u. tot 20 u.
zo 21/1: 11 u. tot 12 u.
Schipperskapel
Komvest 38, Brugge

 

Dina Mouton. Kunst waar lichamelijkheid en spiritualiteit mekaar voortdurend bevruchten en doordringen. Tegenstellingen bij mekaar brengen en alles graag impulsief en op een dansante manier op zijn kop zetten, is om  transformatie vragen. De textuur van het digitale beeld en lichamelijkheid, getekend door ‘leeftijd’ en een ‘dansvorm’. Etherisch en spontaan, bijna kinderlijke momenten wisselen mekaar af door het ‘geluid’ van haar stemkleur. Beelden van de performance in de Schipperskapel op 19/1/2018

 

Noe Cor (Uruguay, 1986) is a multi-disciplinary artist known mainly for her mural work. She has participated in important street art festivals and painted in Uruguay, Spain, France and Portugal. Her delicate work explores the subtleties of the feminine figure, and tries to portrait the invisible wisdom and power of her fictional characters.
 
In parallel to street art, she has experimented with diverse techniques, from oil painting to animation and digital art (like videomapping or live painting projected over facades).
 
In her home town, Montevideo, she shares her atelier “Casa Wang” with a group of the most reknown and skilled street artists of the country.

Her education in art was big, doing studies in art schools and achieving a degree in Visual Arts at the University of the Republic. Currently, she lives in Marseille, France.

 

Sebastián González Majó (Uruguay, 1985) is a visual artist who’s area of expertise is digital animation, but having a background of traditional art studies and heavily influenced and inspired by music and videogames.
 
His focus dances between the creation of animated loops and illustrations, always trying to convey sensations, exploring the unknown, sometimes through abstract forms’ movement, and often just trying to capture the hidden essence of graceful and hypnotizing movements of characters and everyday life objects, looking with a curious and playful eye.
 
He studied Fine Arts and New Media at the University of the Republic in Montevideo, Uruguay, and currently lives and works in Marseille, France.
 
 
 
 

Inge Vanoverschelde. De interesse voor film en bewegende beelden kreeg ik waarschijnlijk mee met de papfles. Bij iedere speciale gelegenheid, bij iedere uitstap was mijn vader altijd te vinden met zijn filmcamera in de hand. Na de ontwikkeling van de film was het dan knippen en plakken om een mooie montage te maken.

Mijn eerste stappen in de wereld van film, toen al video (analoog), zette ik in 1992. Heel sober uitgerust met enkel een camera en een recorder was het monteren van de film een immens goochelwerk. De muziekfragmenten werden er op geplaatst door middel van dubbing via de micro van de camera en radio keihard.

Enkele jaren later, bij aankoop van een digitale camera, had ik ook mijn eerste computer-montageprogramma, nl.Jlip Capture Pack van JVC. Het monteren ging reeds stukken vlotter, het geluid bleef nog altijd een probleem.

In 2005 ontdekte ik Studio van Pinnacle en vanaf dat moment werd het monteren van de video’s ‘kinderspel’. Ook het gebruik van geluids- en muziekfragmenten was eindelijk een stuk eenvoudiger.

Ondertussen volg ik al een aantal jaren digitale beeldende vorming bij Philip Serbruyns in de Stedelijke kunstacademie van Brugge, waar videomontage videokunst is geworden. De montages gebeuren er aan de hand van Adobe Première en After Effects waardoor de mogelijkheden bijna ‘oneindig’ zijn geworden.

In 2010 nam ik deel aan de “1 minute film & sound awards”, een jaarlijkse wedstrijd voor filmpjes van 1 minuut, die geïntegreerd wordt in het muziekfestival Leffingeleuren in Leffinge-Middelkerke, waar ik werd geselecteerd bij de 30 genomineerden.

Ik had ook het geluk tijdens de opleiding in de Stedelijke kunstacademie, Dina Mouton te leren kennen. Dina is intensief bezig met dans, beweging en muziek en op die manier kreeg ik de kans om al heel wat videobeelden te maken, waarmee ik dan op een leuke manier aan het werk kan. Ik mocht ook al een aantal registraties maken van dansvoorstellingen, samen met haar compagnie Inah Maria d’O in Brugge, Beernem, maar ook aan de Loire in Frankrijk. We hebben samen ook nog heel wat ideeën waar we in de toekomst nog iets mee willen doen.

Tijdens de week van de amateurkunstenaar 2013 selecteerde het Razor Reel een reeks kortfilms van amateurcineasten die, in samenwerking met de dienst Cultuur van de Stad Brugge, op zaterdag 27 april in de Garemijnzaal in Brugge werden vertoond. Ik waagde mijn kans met een vijftal filmpjes, die ook allemaal werden geselecteerd.

Mijn videomontages zijn zeer uiteenlopend van stijl en inhoud: dans, kortfilm, reisdocumentaire, concert, animatie, artistiek, experimenteel, enz.

 

Praktisch:

TENTOONSTELLING
12 – 21/01/18
vrij: 16 – 20 u.
za-zo: 10 – 13 u. en 14 – 17 u.
PERFORMANCE TOTAALTHEATER
vrij 19/1 en za 20/1: 19 u. tot 20 u.
zo 21/1: 11 u. tot 12 u.

Schipperskapel
Komvest 38, Brugge

©foto Wim Vervynck