Alumni tentoonstelling – I’ve never lied to you

I’ve never lied to you

Johan Clarysse, Sylvie De Meerleer en Matthias Knockaert 

 

‘I’ve never lied to you’ zoals Elvis Presley het zong in ‘Suspicious Minds’. Deze tentoonstelling, met werk van Johan Clarysse, Matthias Knockaert en Sylvie De Meerleer, vertrekt van het gegeven: de kunst als leugen. Hoe verhoudt de kunst of de kunstenaar zich tot de leugen? Het maken van kunst werd doorheen de geschiedenis geregeld bestempeld als het creëren van een leugenachtige illusie. De titel van deze tentoonstelling klinkt echter als een ontkenning van dit gegeven. De tentoonstelling toont schilderijen met haperingen die de illusie van het beeld ontmaskeren of doen wankelen, tekeningen en collages waarin de constructie en deconstructie van de illusie gelijktijdig plaatsvinden, schilderijen die zich in de ruimte plooien en zich voordoen als sculptuur of architectuur, schilderijen die ontkennen een schilderij te zijn of juist bevestigen dat een schilderij naast een illusie ook een concreet materieel ding is.

Johan Clarysse

johan-clarysse.be

Sylvie De Meerleer

sylviedemeerleer.com

Matthias Knockaert

matthiasknockaert.be

Praktisch:

Bogardenkapel
03/03 – 18/03/18
vrij: 16 – 20 u.
za-zo: 10 – 13 u. en 14 – 17 u.
Katelijnestraat 86, Brugge